Magdalena Andersson, Västerbottens landshövding. Arkivbild. Foto: SVT

450 nya jobb tack vare stödpengar

Publicerad

Tack vare länsstyrelsens satsning på regionalt företagsstöd skapades 450 nya jobb i länet ifjol. Om det bloggar landshövdingen Magdalena Andersson.

Länsstyrelsen beviljade totalt 112 miljoner kronor i stöd till regional utveckling för företag och företagare under fjolåret. Det visade sig vara en lönsam satsning – 450 nya jobb skapades tack vare det ekonomiska stödet. Det skriver landshövding Magdalena Andersson i sin blogg.

– Gör Länsstyrelsens olika företagsstöd någon nytta för länet? Det är en berättigad fråga som jag möter då och då och för några veckor sedan fick jag ta del av sammanställningen över hur våra stöd till företag fördelats under 2016. Där och då blev det väldigt påtagligt att Länsstyrelsen har en viktig roll när det gäller att stötta företag och företagare runt om i länet, skriver hon i sin blogg.

Andelen stöd till kvinnor liten

Medlen kommer från det regionala 1:1-anslaget, Landsbygds- och Havs- och fiskeriprogrammen, extra medel från Tillväxtverkets 1:1-anslag, samt ramprojektet (ERUF).

Trots att företagsgruppen under flera års tid jobbat med jämställdhetsfrågor beskriver Andersson att andelen stöd till kvinnors företag är liten, samtidigt som också stöd till gemensamt styrda företag har minskat.

– Men faktum kvarstår: trots brister har Länsstyrelsen under 2016 medverkat till 450 nya årsarbeten runt om i länet, skriver Magdalena Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.