Flera odlingstält upptäcktes i mannens hus. Foto: Polisens förundersökning

Aceton och elförbrukning avslöjade omfattande cannabisodling

Publicerad

Förtäckta fönster, en misstänkt hög elförbrukning och beställning av aceton. En rad tecken väckte omgivningens – och polisens – uppmärksamhet. Vid husrannsakan hittades närmare 18 kilo cannabis. Nu åtalas mannen i Malå kommun för grovt narkotikabrott. 

Det var den 7 juni som Skellefteåpolisen slog till mot mannens bostad. Vid husrannsakan hittades närmare 18 kilo cannabis, och ytterligare 4 kilo var på väg att framställas. 

I polisens förundersökning framgår att misstankarna mot mannen väcktes av en rad olika iakttagelser. Bland annat fick polisen in ett anonymt tips om att aceton och brandfarligt material levererats till adressen. Dessutom upptäckte polisen att elförbrukningen för fastigheten var anmärkningsvärt hög. Vid polisens spaning mot fastigheten upptäcktes också att alla fönster på huset hade täckts för. 

Förutom stora mängder cannabis hittades olika odlingstillbehör, flera odlingstält och lösningsmedel i mannens hus.

Mannen i 30-årsåldern, som nu åtalats för grovt narkotikabrott, greps i samband med husrannsakan. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.