Foto: SVT

Alla branddrabbade har fått nya bostäder

Publicerad

Efter branden på Tomtebo har nu boendesituationen löst sig för samtliga som drabbades av branden.

– Vi är väldigt glada över att situationen har löst sig, säger Mikael Lundgren, förvaltningschef på Bostaden, i ett pressmeddelande.

Den omfattande branden i ett flerfamiljshus på Tomtebo i Umeå gjorde att samtliga 15 lägenheter i huset blev obeboeliga. Flera av hyresgästerna fick bland annat bo på hotell och hos familj. Bostadsbolaget Bostaden som äger det brandhärjade huset gav de boende erbjudande om nya bostadslösningar i slutet av förra veckan.

Nu meddelar Bostaden att boendesituationen nu är löst för samtliga hyresgäster.

Stor brand på Tomtebo i Umeå

– Vi är väldigt glada över att situationen har löst sig för hyresgästerna bara lite drygt en vecka efter branden, mycket tack vare intensivt arbete och gott samarbete med försäkringsbolagen. Vår uppfattning är att de allra flesta också är nöjda med boendelösningarna, säger Mikael Lundgren, förvaltningschef på Bostaden, i ett pressmeddelande.

Boendelösningarna har fördelats både via Bostadens bestånd men även genom privata bostadsbolag.

”Erbjudas möjlighet att flytta tillbaka”

Arbetet med fastigheten fortsätter och nu pågår tömning och sanering. Besiktning kommer göras inom kort och då ges svar om vad som kommer hända med huset.

”När lägenheterna åter är beboeliga kommer hyresgästerna att erbjudas möjlighet att flytta tillbaka till huset på Älvans väg om de önskar”, skriver Bostaden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stor brand på Tomtebo i Umeå

Mer i ämnet