Räddningstjänst, ambulans och polis larmades ut till platsen, på länsväg 360 vid Tallåsen. Två fordon med totalt fem personer var inblandade i olyckan. Foto: SVT

Allvarlig trafikolycka utanför Lycksele – fem till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En svår trafikolycka inträffade på onsdag kväll strax utanför Lycksele. Fem personer i två personbilar var inblandade – samtliga fördes till sjukhus.

Flera personer är allvarligt skadade. Lycksele lasarett har gått upp i förstärkningsläge på grund av olyckan.

Olyckan larmades strax efter klockan 19. Räddningstjänst, ambulans och polis larmades ut till platsen, på länsväg 360 vid Tallåsen. Två fordon med totalt fem personer var inblandade i olyckan. Det är inte känt hur olyckan gått till. Samtliga fem personer har förts till sjukvård enligt polisen.

Kritiskt skadad och allvarligt skadad flögs till Nus

En man i 30-35-årsåldern är enligt sjukvården kritiskt skadad och fördes med Sjöfartsverkets räddningshelikopter till Norrlands universitetssjukhus, Nus, i Umeå. En man i 80-årsåldern omhändertas på Nus med allvarliga skador och de tre andra, två kvinnor och en man, omhändertas akut i Lycksele på lasarettet.

Lycksele lasarett har gått upp i förstärkningsläge som följd av händelsen, och lokala särskilda sjukvårdsledningen har samlats.

– Lycksele lasarett är ett litet lasarett, så en stor olycka blir en stor händelse, säger Thomas Jonsson, kommunikatör i beredskap vid Region Västerbotten.

Olyckan utreds av polis

Regionens ambulanshelikopter kunde inte lyfta under kvällen pågrund av besvärligt väderläge. I Lycksele fanns dock en räddningshelikopter från Sjöfartsverket samt ambulansflyget, som hjälpte till med patienttransporterna. Vägen var helt avstängd under räddningsarbetet.

Polisen utreder olyckan och i nuläget är rubriceringen vårdslöshet i trafik samt vållande till kroppsskada. Ingen person är delgiven misstanke om brott.

– Det är tidigt i utredningen och polisen ska vidta olika utredningsåtgärder som att hålla förhör samt utföra en teknisk undersökning av fordonen som var inblandade i olyckan. Det finns inte mer uppgifter att lämna för tillfället, säger Maria Linné, presstalesperson.

Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.