Foto: Klara Stefansson

Antalet antagna till Umeå universitet ökar

Publicerad

Det första urvalet för höstterminen 2018 är nu klart och antalet sökande till Umeå universitet ökar med cirka 400 personer.

Universitets- och högskolerådet, UHR, meddelar att över hela landet har över 270 000 sökande antagits till en högskoleutbildning i höst. Jämfört med förra året är det en ökning på 2,2 procent. I Umeå kom 29 830 personer in, där har antalet sökande ökat med 1 procent.

– Antalet antagna till högskolan ökar för tredje året i rad. Samtidigt minskar antalet behöriga sökande och det är något vi behöver titta närmare på, säger Sofie Nordhamren, t.f. avdelningschef vid UHR i ett pressutskick.

Antagningsbesked publicerades idag på Antagning.se och sista svarsdag är den 27 juli. Det andra urvalet är den 2 augusti, då får reserverna besked om de kommer in.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.