Genrebild. Foto: TT

Arbetsplatsolycka i natt – fick ström i sig

Uppdaterad
Publicerad

Under natten inträffade en arbetsplatsolycka på järnvägen strax norr om Bastuträsk. I samband med att en man skulle reparera ett ledningsfel på järnvägen fick han ström i sig och fick föras till sjukhus.

Det var vid tre-tiden i natt som en man skulle reparera ett ledningsfel vid Kusfors norr om Bastuträsk i Norsjö, som olyckan var framme. I samband med reparationen fick mannen ström i sig och fördes med ambulans till sjukhus.

Trafikverket skriver på sin hemsida att ledningsfelet och olyckan lett till att tågtrafiken på norra stambanan mellan Umeå och Luleå stått stilla under natten och morgonen. Strax efter klockan sju under morgonen var trafiken igång igen. Trafikverket meddelar att man kommer att göra en utredning av arbetsplatsolycka.

Under måndagsmorgonen meddelade Skellefteå lasarett, dit mannen förts med ambulans, att han vårdas på intensivvårdsavdelningen. Enligt patientskaderapporten bedöms mannens skador som allvarliga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.