Fallolyckan inträffade vid bygget av batterifabriken i Skellefteå, mannen föll enligt polisen 4 meter från ett innertak i samband med arbete. Foto: Randi Gitz/SVT

Arbetsplatsolycka i Skellefteå – man föll 4 meter

Uppdaterad
Publicerad

En man föll fyra meter från ett innertak i samband med ett arbetet på bygget av batterifabriken i Skellefteå under torsdagsmorgonen.

Mannen fördes med ambulans till sjuhus.

– Han var vid medvetande, men fördes till sjukhus för undersökning och behandling, skriver Anders Thor, presskommunikatör vid Northvolt, i ett mail till SVT.

Mannen som är i 40-årsåldern var vaken och talbar efter olyckan. Han fördes med ambulans till sjukhus.

– Mannen är allvarligt skadad och vårdas fortfarande hos oss på akuten, säger verksamhetschefen Ferenc Sari.

Polisen har dokumenterat olycksplatsen, förhört mannen och vittnen på platsen samt upprättat en anmälan om arbetsplatsolycka.

Northvolt stoppade arbetet

Presskommunikatör vid Northvolt, Anders Thor, uppger i ett mail att det var i en byggnad som kallas Downstream 1 på batterifabriksområdet som olyckan inträffade.

– Vi tog initiativ till ett säkerhetsstopp där vi bjöd in entreprenörer, skyddsombud samt fackliga, för att dela information samt svara på frågor. En anmälan har också gjorts till Arbetsmiljöverket enligt gängse regelverk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.