Jerry Sellin blir politisk vilde. Foto: Arkiv/SVT

Åseleparti skakas av avhopp i fullmäktige

Uppdaterad
Publicerad

Tre av partiet Opinions fem ledamöter i Åseles kommunfullmäktige väljer att hoppa av partiet efter omfattande konflikter. Alla tre sitter kvar som politiska vildar.

Partiet Opinion i Åsele skakas av ett stort avbräck. Tre av partiets fem ledamöter i Åseles kommunfullmäktige väljer nu att lämna partiet.

– Det har varit så många konflikter under tiden så det här var det enda rätta att göra, säger Jerry Sellin, som är vice ordförande i fullmäktige.

Fortsätter som politiska vildar

I ett brev till partiets ordförande, Carl-Johan Rådström, förklarar han tillsammans med Andreas From och Pascal Borer att de begär urträde ur partiet.

”Vi anser att Opinion inte bedriver den politik man lovade sina väljare i valrörelsen, där man”, skriver de tre i brevet och syftar bland annat till att en av Opinions medlemmar röstat mot sitt eget parti i flera frågor.

– Sånt som vi varit eniga om i styrelsen har vi en som struntat i det och röstat precis tvärtom, säger Sellin och berättar att alla tre kommer att fortsätta som politiska vildar.

Tredje största parti

Vad innebär det här i fullmäktige?

– Egentligen ingenting för partiet som sådant. För den styrande minoriteten behöver bara en röst från opinion för att få ett majoritetsbeslut och det är det de har fått, säger Sellin.

Ni väljer att behålla er plats som politiska vildar, varför då?

– Vi tre fortsätter vara ett om man säger så. Vi ska fortsätta driva den politik som vi har lovat våra väljare.

I valet 2014 blev Opinion tredje största parti i Åsele med 17 procent, Åselepartiet är störst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.