Foto: SVT

Åtalas för narkotikahärva i Skellefteå

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagsförmiddagen inkom två åtal till Skellefteå tingsrätt. Båda två rör en narkotikahärva där totalt sex personer åtalas för narkotikabrott, ringa narkotikabrott samt försök till narkotikabrott.

En 25-årig man är åtalad i båda fallen. I det ena fallet ska han tillsammans med en 25-årig kvinna ha införskaffat narkotika i Stockholmsområdet och därefter transporterat den till Skellefteå där de fört den vidare. Bägge åtalas därmed för narkotikabrott.

I samma fall står en 34-årig man åtalad för ringa narkotikabrott efter att ha köpt narkotika av duon, och en 26-årig man står åtalad för narkotikabrott för att ha förmedlat kontakten mellan säljare och köpare. Detta ska ha skett i maj.

Togs av polisen på E4

I det andra fallet står den 25-åriga mannen åtalad för försökt till narkotikabrott. 25-åringen ska i juni månad ha försökt införskaffa narkotika från två män i samma ålder.

Männen transporterade preparaten i sin bil, men stoppades av polis på E4 Röbäckslätten i Umeå. Polisen beslagtog narkotikan och grep männen som nu åtalas för narkotikabrott.

Samtliga åtalade i båda fallen nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.