Foto: TT

Barn ofredades på tivoli under midsommarfirande

Publicerad

En 12-årig flicka blev under lång tid ofredad på ett tivoli på Skeppsbron i centrala Umeå under midsommarafton. När polisen kom till platsen satte sig en misstänkt man i en lastbil och körde i väg. Det hela slutade med en polisjakt och att mannen nu misstänks för tre brott.

Det var strax innan klockan 21.30 på fredagskvällen som polisen larmades till tivolit på kajen. Enligt polisen ska flickan då ha blivit förföljd av en äldre man under en lång tid.

– Det var inte välkommet från flickans sida och då mannen inte slutade kände hon till slut att hon behövde ta kontakt med en ordningsvakt som i sin tur kontaktade polisen, säger Mats Bruhn, polisens jourhavande förundersökningsledare.

LÄS MER: Ung flicka ofredades på kajen i centrala Umeå

Lämnade platsen i lastbil

När polisen anlände till platsen flydde mannen.

– Han hoppade raskt in i en lastbil och åkte från platsen, polisen följde efter och kunde stoppa mannen, säger Mats Bruhn.

I samband med att mannen stoppades gjordes en kroppsvisitering som visade att mannen hade narkotika på sig. Mannen greps och är nu misstänkt för ofredande, drograttfylleri och narkotikabrott. Han har hörts och sitter inte längre frihetsberövad, men misstankarna mot mannen kvarstår.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.