Foto: SVT

Bästa decembermånaden någonsin för Tjamstanbacken

Uppdaterad
Publicerad

Trots att vädrets makter denna vinter har ställt till det för flera av skidanläggningarna nedanför fjällen, så är det långt ifrån alla som drabbats. Tjamstan i Malå rapporterar till exempel om en rekordbra decembermånad.

Flera av länets lite mer kustnära skidanläggningar har drabbats hårt av vinterns hittills blida väder. Men samtidigt som vissa haft problem, så har andra anläggningar relativt gott om snö och då handlar det framförallt om konstsnö. Tjamstanbackarna i Malå har till exempel alla liftar öppna tidigare än planerat.

– Vi har haft ett strålande slut på året, det är faktiskt vår bästa decembermånad någonsin, säger Gunnar Harr som är verksamhetsansvarig i Tjamstanbackarna.

Viktigt för att locka besökare

Flera fjällanläggningarna har rapporterat om en helt okej jul- och nyårshelg, trots lite sämre väder. Och det dåliga vädret till trots går det alltså bra för flera andra anläggningar närmare kusten.

– Att vi har alla nedfarter och liftar igång är jätteviktigt. Ska vi kunna locka folk till Malå måste vi kunna erbjuda skidåkning, säger Gunnar Harr.

Gunnar Harr förklarar i klippet varför Tjamstan klarat vintern så bra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.