Anna Kinberg Batra (M) på besök i Umeå. Foto: SVT

Anna Kinberg Batra (M) gav inga löften om landsbygdsutredningen

Uppdaterad
Publicerad

10.000 jobb som ska flyttas från Stockholm och ut i landet. Det var ett av flera konkreta förslag som landsbygdskommitten kom med i början av året. Men inom Moderaterna är man inte helt enig i frågan.

Anna Kinberg Batra (M) som under onsdagen besökte Umeå bekände inte riktigt färg i vilket läger inom partiet hon står när det gäller landsbygdsutredningen.

– I kommittén är vi som parti överens om de 75 förslagen och det tycker jag är bra . Detta är ju en kommitté som diskuterat detta på ett väldigt tidigt stadium. Det återstår att se om förslagen röstas igenom, säger Batra.

LÄS MER: Så här ska glesbygden räddas

Vad beträffar det förslag som innebär att 500 miljoner kronor satsas i särskilt stöd för kommuner i Norrland, däribland åtta inlandskommuner i Västerbotten kunde moderatledaren heller inte avge några löften. Hon ville hellre tala om skattelättnader på väg och arbete.

– Små och stora företag kan skapa jobb här. Det är därför det är så viktigt att skatten på jobb är lägre, att skatten på avstånd inte införs som regeringen nu föreslår, för om man gör det dyrare och svårare att skapa jobb här då blir det färre, säger Anna Kinberg Batra (M).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.