En sökinsats pågår på Umeälven, där en båt, som tidigare setts med en person i, flyter runt upp och ned. Foto: Mapcreator

Befarad drunkning i Lycksele – polisen avslutar sökinsats

Uppdaterad
Publicerad

Sedan i tisdags har en omfattande sökinsats pågått efter en person som befaras ha drunknat efter en båtolycka i Umeälven utanför Lycksele. Polisen har under veckan sökt efter den saknade med helikopter, drönare, dykare och hund. Även Missing People har varit inblandade.

På fredagen är personen fortfarande inte funnen och polisen avslutar nu sökarbetet, om inga nya fynd görs under eftermiddagen.

Under tisdagskvällen sågs en upp-och-nedvänd båt driva runt på Umeälven i höjd med Betsele. Eftersom inringaren sett en person i båten tidigare under dagen anade personen oråd – och en sökinsats med helikoptrar och drönare drogs igång.

– Vi befarar att någon är i vattnet, sade ett RLC-befäl på polisen initialt.

”Tar det säkra före det osäkra”

Flera enheter från både räddningstjänst och polis ryckte ut till platsen.

– Vi tar alltid det säkra före det osäkra, ifall det skulle ha varit någon i båten, sade larm-och ledningsoperatör Angelica Dahlström initialt.

Söker med dykare och hund

Under onsdagsmorgonen fortsatte sökandet med dykare.

– Det är dykare från Robertsfors och Sundsvall som anlänt dit nu, sade RLC-befäl Johanna vid polisen i Umeå.

Avslutar insatsen

Sökandet pågick hela onsdagen utan resultat. På torsdagen fick polisen hjälp av en hund från Östersund som skulle söka av vattnet.

På fredagen blev även Missing people inkopplade. Arbetet pågår under hela fredagen med dykare, drönare och helikopter men kommer att avslutas om inga nya fynd görs.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.