I november skedde olyckan och nu är den saknade mannen upphittad. Bilden är från det aktuella tillfället i november. Foto: SVT

Räddningstjänst letar person i vattnet – larm om drunkning i Vilhelmina

Uppdaterad
Publicerad

SOS Alarm larmades under tisdagseftermiddagen om en drunkning i Vilhelmina. Två män hamnade i vattnet i samband med ett arbete vid hängbron som går över Gubbseleforsen. En av männen saknas fortfarande.

Larmet inkom till SOS Alarm vid 15.30-tiden på tisdagen. De två männen, ska av oklar anledning, ramlat ut från en båt och hamnat i vattnet när man utförde ett arbete vid hängbron vid Gubbseleforsen i Vilhelmina.

En av männen tog sig upp från vattnet och kunde larma 112, enligt polisen. Ambulans, räddningstjänst och polis larmades ut till platsen och ett sökarbete inleddes efter den andre personen.

Räddningstjänsten avslutade insatsen

Mannen som kunde ta sig till land blev transporterad till sjukstugan i Vilhemina och var enligt räddningstjänsten vid medvetande.

Efter drygt tre timmars sökarbete, med både båt och med folk på land, efter mannen som fortfarande saknades, valde räddningtjänsten att avsluta sin insats på platsen.

– Vi upplever att vi inte kan hitta den här personen, säger Lasse Rydstedt, räddningschef i beredskap.

Miljöåklagare leder förundersökningen

Eftersom att personerna ska ha arbetat när olyckan inträffade utreder nu polisen händelsen som en arbetsplatsolycka och förundersökningen är överlämnad till en miljöåklagare.

Den försvunne mannens anhöriga är underrättade om händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.