En lastbil med släp har kört av vägen på E4 söder om Skellefteå. Foto: SVT

Uppmaningen till bilister med sommardäck: ”Bättre att stanna hemma”

Uppdaterad
Publicerad

Det är besvärligt väglag längs Västerbottens kustland under fredagen – med hårda vindar och snö.

Räddningstjänsten uppmanar de som redan bytt till sommardäck att tänka efter innan man ger sig ut längs vägarna.

– Har man inget måste är det bättre att stanna hemma nu, säger Jonas Edberg, insatsledare räddningstjänsten i Skellefteå.

Räddningstjänsten i Skellefteå får in larm om att lastbilar har problem med framkomligheten på E4 söder om Bureå under fredagseftermiddagen.

Vid 11.30-tiden gled en lastbil med släp av E4 söder om Övre Bäck, söder om Skellefteå. Ingen person kom till skada, men olyckan påverkade framkomligheten för trafiken under några timmar.

”Hårda vindar och isiga vägar”

Det är dock inte den enda incident som skett i området under fredagseftermiddagen. Räddningstjänsten har fått larm om ytterligare en avåkning och flera långtradare ska sitta fast i backarna just nu.

– Det är inte riktigt fulla olyckor och det är inga personskador. Men som jag förstått det så är det dålig framkomlighet med hårda vindar och isiga vägar, säger Jonas Edberg, insatsledare på räddningstjänsten i Skellefteå.

Se läget på vägarna och hör en lastbilschaufför i videon ovanför.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.