Foto: SVT

Beslutet: Brandstationen i Bjurholm rivs

Uppdaterad
Publicerad

Det blir en ny brandstation i Bjurholm. Det har kommunstyrelsen beslutat. Om kommunfullmäktige godkänner beslutet kommer brandstationen att byggas på samma plats där den ligger idag.

Kommunalrådet Christina Lidström (M) säger att den gamla brandstationen kommer att vara kvar under tiden som den nya byggs.

– Räddningstjänsten kommer att kunna arbeta kvar hela tiden tills den nya är klar, säger hon.

Brandstationen har varit en långbänk i kommunen. Garagen är för små och det finns inte separata omklädningsrum för män och kvinnor. Inför kommunstyrelsens sammanträde fanns tre olika förslag, bygga om brandstationen som finns idag, bygga en ny på befintlig plats eller där eller bygga en ny station i centrala Bjurholm, på grönområdet mellan Coop och väg 92. Det blev alltså förslag två med vissa ändringar som kommunstyrelsen beslutade om. Det handlar bland annat om att utöka tomten med intilliggande Bjurholm 1:116.

Vad en ny brandstation kommer att kosta vill hon inte svara på, eftersom det nu ska ske en upphandling. Christina Lidström säger dock att de räknar med att en ny brandstation kan kosta runt 25 miljoner kronor.

Hör kommunarådet berätta mer om beslutet och när hon tror att Bjurholm kan få en ny brandstation.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.