Skrotbil på järnvägsspåret i Vilhelmina stoppade tågtrafiken

Uppdaterad
Publicerad

En skrotbil upptäcktes på järnvägspåret strax ovanför Lövliden i Vilhelmina kommun vid lunchtid på onsdagen. Tågtrafiken stoppades ett tag men trafiken var igång igen vid halv ett.

En polisanmälan gällande miljöbrott har upprättats.

Larmet kom 11.24 på onsdagen. Enligt initiala uppgifter sas det att en personbil låg upp och ner på rälsen norr om Vilhelmina, ungefär vid Sågåns camping. Räddningstjänsten och polisen åkte till platsen, men ambulans larmades inte dit.

– Det ska inte finnas någon person kvar på platsen, säger David Ekblom, inre befäl hos räddningstjänsten och fortsätter:

– Inringaren säger att det står en bil upp och ner, på taket, på spåret. Vi är på väg dit, säger David Ekblom, inre befäl hos räddningstjänsten.

Visade sig vara en skrotbil

Tågtrafiken stoppades under en period, men tågstoppet hävdes strax innan 12.30. 

– Vi har varit framme och hittat igen bilen. Det är en skrotbil som någon eller några rullat upp på ett stickspår till huvudspåret. Det rör sig alltså inte om någon olycka. Vi har avslutat vår insats och lämnat över till Trafikverket, säger räddningstjänstens inre befäl David Ekblom.

Enligt polisen är skrotbilen obrukbar och ägaren till bilen är okänd. Det är också okänt hur den hamnade där.

– Vi vet inte vem som äger bilen. Den har inget registreringsnummer och vad jag vet finns ingen misstänkt person i nuläget, men en anmälan gällande miljöbrott har upprättats, säger polisens presstalesperson Marie Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.