Foto: Räddningstjänsten/TT

Bilbrand utreds nu som mordbrand

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten larmades till en bilbrand på Morö Backe i Skellefteå natten mot lördag. Branden hade hunnit sprida sig till ett garage när räddningstjänsten kom fram till platsen. Platsen är nu avspärrad och polisen utreder det som mordbrand.

Klockan 03.36 kom larmet om branden in till SOS alarm. Huset fick evakueras och det krävdes en omfattande insats från räddningstjänstens sida för att få kontroll över branden och se till att den inte spred sig till det intilliggande huset. Men delar av garagets vägg och tak fick kapas upp för att komma åt branden.

Nu har polisen spärrat av platsen och hållit förhör. Händelsen utreds som mordbrand och polisen genomför en brottsplatsundersökning.

– Det finns uppgifter i ärendet som gör att vi misstänker att branden inte var en olycka, säger Sofia Möller, jourhavande förundersökningsledare hos polisen.

Tidigare bilbränder i samma område

Platsen var vid 10.45-tiden på lördagen fortfarande avspärrad och tekniker kommer att undersöka platsen.

För två veckor sedan brann ett flertal bilar på en parkeringsplats på Stackgränd på Morö Backe. Polisen utreder även den branden som misstänkt brott. Om det finns något samband mellan nattens brand och den branden är i dagsläget oklart.

– Det är lite för tidigt att säga om det finns något samband, det får utredningen visa, säger Sofia Möller.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.