Bilstöldsräd i Burträsk – kvinna gripen

Uppdaterad
Publicerad

Fyra bilar har anmälts stulna i Burträsk, Skellefteå, under natten mot fredag. En ung kvinna kunde gripas av polis tidigt på morgonen.

Tidigt under fredagsmorgonen har fyra bilstölder anmälts till polisen. Samtliga stölder har inträffat i Burträskområdet. Stölderna ska enligt polisen ha inträffat under natten.

– De här stölderna har upptäckts nu under morgonen och strax före klockan 06 kunde polisen gripa en misstänkt kvinna som har förts till stationen, säger Marie Andersson, kommunikatör vid polisen.

Kvinnan som gripits är i 25-årsåldern och polisen har än så länge påträffat en av de stulna bilarna.

– Det är ganska tidigt i utredningsskedet och kvinnan är förd till stationen för att höras och det pågår just nu utredningsarbete kring resten, säger Marie Andersson.

Polisen utesluter inte att fler kan ha blivit drabbade och vädjar om tips rörande händelserna.

– Det är många anmälningar och vi ser gärna att om man drabbats, eller om man har sett något som kan röra de här bilstölderna, får man jättegärna höra av sig till oss på 114 14, säger Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.