Daniel Rahimi är en av spelarna som det skrivits hotfulla inlägg om efter måndagens match mot Timrå. Foto: Bildbyrån

Björklöven anmäler dödshot mot tränare och spelare

Publicerad

Efter andra finalmatchen i hockeyallsvenskan uttrycktes dödshot i sociala medier mot Björklövens tränare Hans Wallson och spelarna Daniel Rahimi och Alexander Hellström.

– Det är fullständigt oacceptabelt, säger Björklövens vd Anders Blomberg.

Det rådde en hätsk stämning i ishockeyforum efter måndagens match i hockeyallsvenskan mellan Björklöven och Timrå. Under matchen knätacklade Daniel Rahimi en motspelare och Alexander Hellström tacklade en annan motspelare mot huvudet.

I ett foruminlägg skrev en person: ”Jag säger det här på fullaste allvar, Hellström, Rahimi och Wallson ska vara glada att jag inte är uppe och ser matchen på plats. Efter 12 år i Riga så vet jag hur man överlever Rysk maffia och annat patrask, sådan lust att ringa in lösningsorienterade personer för ett hembesök”, uppger TT.

En annan person skrev ”Wallson skulle jag inte tveka att släcka, vid första bästa om tillfälle ges”.

Hoten polisanmälda

Björklöven har polisanmält hoten och kontaktat Svenska ishockeyförbundets säkerhetsavdelning med anledning av dem.

– Nu ligger ärendet hos polisen för vidare hantering. Utifrån vårt perspektiv handlar det nu om att ta hand om våra medarbetare på ett bra sätt, säger Anders Blomberg, vd för Björklöven, om hur klubben hanterar hoten.

Vad anser du om att tränare och spelare hotas på det här sättet?

– Det är fullständigt oacceptabelt att det förekommer inom idrotten. Idrott väcker mycket känslor, det ska den också göra, men det här är att kliva över en gräns. Som verksam inom en ishockeyklubb ska man inte behöva utsättas för det här, säger Anders Blomberg.

Daniel Rahimi bekräftar att hoten är polisanmälda, men vill inte uttala sig om dem i övrigt.

– Jag har valt att inte kommentera det, säger han.

SVT Västerbotten har försökt komma i kontakt med tränaren Hans Wallson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer