Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör fastighetschefen och kommunalrådet om kommunens ekonomi och den sålda brandstationen. Foto: SVT

Bjurholms kommun sålde fastigheter – ekonomin ser bättre ut

Uppdaterad
Publicerad

Bjurholms kommun har sålt av fastigheter som stått tomma som en åtgärd för den ekonomiskuld kommunen hade under förra året. Bland annat har den gamla brandstationen sålts till en privatperson.

– Det är en win-win-situation för Bjurholms befolkning att få en driftig person till kommunen, säger Christina Lidström (M), kommunalråd i Bjurholm.

Semesterlöneskulder, försenat coronabidrag och färre invånare resulterade i en betydligt högre kommunskuld 2020 än väntat för Bjurholm. Men i år ser ekonomin bättre ut efter att de bland annat sålt av fastigheter och besparat nämnder i kommunen.

– Ekonomin är betydligt bättre i år, däremot måste vi fortsätta att tänka på de utgifter vi har och investera klokt, säger Christina Lidström (M).

Gynna tillväxten

I början av juni kom kommunen med besked om att sälja den gamla brandstationen som under några år hade använts som förråd.

– En viktig del i att sälja fastigheten var att skapa en tillväxt och eventuellt en tillflytt som vore jättepositivt oss, säger Hans Edlund, fastighetschef i Bjurholms kommun.

I klippet hör du Christina Lidström och Hans Edlund om sålda fastigheter och kommunens ekonomi.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer