Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi måste få till mer bostäder” – hör Anders Persson, kommunchef i Robertsfors, om bostadssituationen Foto: Berno Jonsson/SVT

Stort behov av bostäder i Robertsfors – bostadsbygge i Bygdeå skjuts fram

Uppdaterad
Publicerad

Behovet av bostäder i Robertsfors har varit stort under lång tid. Nu har kommunen drabbats av en motgång – fastighetsbolaget som skulle bygga 70 lägenheter i centrala Bygdeå har dragit sig tillbaka. Nu är det ovisst om eller när bygget blir av.

– Vi måste få till mer bostäder. Det är den mest skrikande frågan vi har just nu, säger Anders Persson, kommunchef.

Processen med att bygga hyreslägenheter i Bygdeå, i Robertsfors kommun, har pågått i flera år då behovet av fler bostäder har varit stort under lång tid.

Fastighetsbolaget som skrivit avtal med kommunen om att bygga drygt 70 lägenheter i centrala Bygdeå har dragit sig tillbaka.

– Ett fastighetsbolag hade framme färdiga ritningar och allting men då drog staten in det tjugoprocentiga bidraget till hyresfastigheter och då gick deras kalkyl inte ihop, säger kommunchefen Anders Persson i Robertsfors.

Kan bli så att kommunen bygger själva

Nu kan det sluta med att Robertsfors kommun själva väljer att bygga de aktuella hyreslägenheterna.

– Lägenheter måste fram. Det är mycket möjligt att det slutar så för vi måste få fram mer boende så industrin som går på högvarv kan locka till sig kompetent personal som vill flytta till Robertsfors kommun, säger Anders Persson.

Se området där bostäderna planeras och hör kommunchefen om situationen i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.