”Naturligtvis vill vi ha mer, men det ser bra ut”, säger anläggningschefen Anders Långström om beläggningen på Ansia camping i Lycksele i år. Foto: Anders Öhlund/SVT

Bra tryck på Västerbottens campingar – norska turister tillbaka

Uppdaterad
Publicerad

Det är bra tryck på länets campingplatser nu när industrisemestern dragit igång. Länets största camping, Ansia i Lycksele med 450 campingplatser och 63 stugor, har i stort sett fullbelagt. För nu är norrmännen tillbaka sedan gränsen öppnats för turister som har coronapass.

– Väldigt gott att få komma tillbaka till Sverige. Under två år har vi inte kunnat åka över gränsen, säger Carina Haakonsdottir från Mo i Rana.

Tore Stubberud instämmer i att det är härligt att komma tillbaka till Sverige.

Coronapandemin

– Nu är det grönt här i Västerbotten för oss och vi testar oss när vi åker tillbaka till Norge igen, säger han.

Bra beläggning

Ansia camping är noga med att ha spritbehållare i servicehusen och stugorna. Varje bord har också bara fyra platser just nu.

– Folk är duktiga på att hålla avstånd för ingen vill ha tillbaka som det var ifjol, säger anläggningschefen Anders Långström.

Han hoppas på en riktigt bra sommar sedan de norska turisterna återvänt.

– Jag tycker beläggningen är jättebra, säger Anders Långström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet