• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Brand i ett HVB–hem i Måla

Uppdaterad
Publicerad

En brand i ett HVB–hem i Malå har under måndagseftermiddagen brutit ut. Personalen kunde själv släcka branden och ingen person på boendet kom till skada.

Händelsen inträffade strax efter 15-tiden där ett rum i ett HVB–hem i Måla började brinna.

Räddningstjänst och ambulans skickades vid 15.30–tiden till platsen men ingen behövde vård och branden var släckt när räddningstjänsten anlände.

– Det var inte så jättefarligt. Just nu håller räddningstjänsten på att ventilera lokalerna, säger Göran Josefsson, räddningschef vid Malå räddningstjänst.

En pojke misstänks ha anlagt branden

På polisens hemsida skriver man att en pojke på boendet misstänks ha anlagt branden och det inte är klart om pojken ska frihetsberövas. En förundersökning har inletts och brottsplatsundersökning kommer under kvällen att genomföras.

På grund av förundersökningssekretessen vill polisen inte kommentera hur branden har anlagts eller några andra detaljer. Ärendet kommer att redovisas till jourhavande förundersökningsledare i Västerbotten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.