Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
“De gick inte att rädda – himlen var orange när vi kom” – hör räddningsledaren Yngve Isaksson om branden. Foto: Berno Jonsson/SVT

Brand i ladugård utanför Ånäset – djur innebrända

Uppdaterad
Publicerad

En ladugård brann ner till grunden under onsdagsmorgonen i Estersmark, norr om Ånäset i Robertsfors kommun. Över 50 djur brann inne, bland annat grisar och getter.

Vid halv sextiden på morgonen larmades räddningstjänsten till en brand i en ladugård i Estersmark, norr om Ånäset i Robertsfors kommun.

Det var vid halv sextiden som både räddningstjänst och ambulans kallades till platsen. Men byggnaden var så övertänd att räddningstjänsten inte kunde göra något.

50-60 djur brann inne

Det finns inga uppgifter på att någon person ska ha skadats i branden, men djuren har brunnit inne.

– Vi har uppgifter om att det ska ha varit 50-60 djur här. Lite olika sorter. Grisar, getter och höns. Men de gick inte att rädda, säger räddningsledaren Yngve Isaksson till SVT:s reporter på plats.

Branden utreds

Enligt polisen så har en patrull under morgonen hållit förhör och dokumenterat brandplatsen.

Polisen skriver på sin hemsida att brandorsaken är oklar samt att banden utreds och i nuläget är rubriceringen allmänfarlig vårdslöshet. Platsen har spärrats av och en teknisk undersökning ska nu genomföras.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi väntade killingar” – hör bonden Nicklas Tarvainen om branden. Foto: Berno Jonsson/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.