Foto: SVT

Kraftig brand i sågverket i Brattby

Uppdaterad
Publicerad

En kraftig brand utbröt på sågverket i Brattby utanför Vännäs under torsdagsförmiddagen. Branden startade i spånhuset som nu har förklarats kollapsat. Man kommer låta det brinna ned och arbetar med att förhindra spridning.

Det var klockan 10.41 som larmet om brand i Brattbysågen utanför Vännäs inkom till SOS. Branden tros ha startat i ett spånhus och ingen människa ska ha funnits där inne. Räddningstjänsten arbetar med att försöka stoppa branden från att sprida sig.

– Det är en fullt utvecklad brand i spånhuset. Den är numer begränsad men inte släckt. Vi dämpar ned branden så gott det går. Det vi håller koll på nu är att undersöka om den spritt sig vidare till de anslutande byggnaderna som finns, säger Christer Björkman, räddningschef i beredskap till SVT Nyheter.

Foto: SVT

”Dämpar ned så gott det går”

Räddningstjänsten och polisen meddelar att spånhuset har kollapsat och att det kommer att brinna ned.

SVT:s reporter Tommy Forsgren var på platsen vid 12-snåret:

– Räddningstjänst från Umeå och Vännäs är här och man attackerar branden från flera olika håll men det brinner fortfarande och det är kraftig rökutveckling, säger han.

Polisen finns på plats för att bistå räddningstjänsten och arbetar bland annat med att hålla allmänheten på avstånd från branden.

SVT Nyheter återkommer när mer information finns att tillgå.

Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.