Foto: SVT Design

Brand på asylboende i Boliden

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagskvällen larmades räddningstjänsten till en brand på ett asylboende i Boliden. Först misstänktes inget brott men nu rubricerar polisen ärendet som mordbrand och en kvinna är anhållen.

Larmet om branden kom 19:22 på torsdagskvällen, och inträffade på ett asylboende på Skolgatan. Räddningstjänsten och två ambulanser ryckte ut till platsen.

Branden släcktes snabbt och lägenheten vädrades ut.

– Den var begränsad till sovrummet, säger Åke Dahlqvist, insatsledare vid Skellefteå brandförsvar.

Är alla oskadda?

– Jag tror inte att någon är brännskadad, en kvinna kan ha andats in rök och ambulanspersonal kollar till henne nu.

Misstänkt mordbrand

I första skedet misstänktes inget brott men den inställningen ändrades.

”Misstankar uppstod att branden var anlagd. En person blev gripen utanför lägenheten och förd till arresten Skellefteåpolisen.”, skriver polisens vakthavande befäl Uno Nilsson på hemsidan.

En person anhållen

Under natten har arbetet fortsatt och på fredagsmorgonen säger polisen till SVT:

– En kvinna har anhållits, men det är för tidigt i utredningen att säga mer. Arbetet fortsätter under dagen, just nu arbetar vi utifrån rubriceringen mordbrand, säger Torbjörn Nyback, jourhavande förundersökningsledare i Skellefteå.

Till Folkbladet säger kollegan Erik Jonsson mer. Kvinnan ska enligt uppgift satt eld på sin egen bostad.

– Det finns i  nuläget inga uppgifter alls som tyder på att det inte varit fråga om ett medvetet handlande. Om man säger så här – det är rimligt att anta att hon inte mår så bra, säger Jonsson till tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.