• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Brännboll i Umeå AB kan få böta 50.000 kronor för. Företrädaren åtals för brott. Foto: SVT/arkiv.

Brännbollsyran sålde alkoglass – krävs på 50.000

Uppdaterad
Publicerad

Brännboll i Umeå AB sålde alkoholglass under yran 2016. Nu misstänks en av ägarna för brott mot alkohollagen och företaget riskerar 50.000 kronor i böter.

I en stämningsansökan inlämnad till Umeå tingsrätt yrkar åklagaren på att en av ägarna till Brännboll i Umeå AB ska dömas för brott mot alkohollagen. Det efter att man sålt alkoglass under tre dagar på brännbollsyran i maj 2016.

Alkoglassen som såldes var avsedd att användas i berusningssyfte. N begick gärningen med uppsåt, skriver åklagaren.

– Produkten säljs i hela Sverige på alla festivaler, men det är just i Umeå som kommunen aggressivt driver denna fråga rättsligt. Det påverkar hur vi vill satsa på nöjesverksamhet, säger ägaren till SVT Västerbotten.

På grund av ovanstående brott vill åklagaren att tingsrätten ska ålägga Brännboll i Umeå AB att betala en företagsbot på 50.000 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.