Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Stefan Brännström / SVT.

Brita Winsa slutar som hälso- och sjukvårdsdirektör i Västerbotten

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen meddelar Brita Winsa att hon slutar som hälso- och sjukvårdsdirektör för Region Västerbotten. Anledningen uppges vara att hon inte känner att hon har tillräckligt förtroende hos regionledningen.

– Jag har därför valt att säga upp mitt förordnande som hälso- och sjukvårdsdirektör och kommer att sluta 15 september, skriver hon i ett mail som gått ut till personal i regionen.

Winsa tillträdde tjänsten som hälso- och sjukvårdsdirektör 2018. Under onsdagen gick ett mail ut till personal i regionen om att hon nu valt att säga upp sig. Som anledning anges att hon inte längre känner att hon har regionledningens förtroende.

– Jag känner att jag inte har ledningens förtroende och då ser inte jag att jag kan göra ett bra jobb, säger Winsa.

Regiondirektör Tommy Svensson bekräftar uppsägningen.

– Vi har kommit överens att avsluta uppdraget i förtid då jag ser jag behovet av ett förnyat ledarskap för att möta hälso- och sjukvårdens utmaningar, säger han.

Region Västerbotten tittar på en lösning för en tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör samt tittar på en långsiktig lösning med rekrytering av Winsas efterträdare. Brita Winsa slutar i mitten av september.

I klippet hör du regiondirektören om Brita Winsas avgång.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.