Broadhurst straffade Linköping

Inte ens Jimmie Ericssons matchstraff kunde skilja lagen åt under ordinarie tid eller förlängning.

Linköping hade fem minuters power play att avgöra på slutet.

I stället vann Skellefteå på straffar med 3-2 och bröt östgötarnas fem matcher långa segersvit. Terry Broadhurst var den ende spelaren som satte sin straff och ordnade bonuspoängen för sitt Skellefteå i rysaren.

Men den största hjälten var målvakten Erik Hanses – som radade upp räddningar när det som bäst behövdes.

Inte minst när lagkaptenen Jimmie Ericsson drog på sig ett minst sagt onödigt matchstraff med en ful huvudtackling mot Linköpings Garrett Roe 17.15 minuter in på sista perioden.

Rivalitet mellan lagen

LHC hade då fem minuter på sig att avgöra – men kunde varken göra det under ordinarie tid eller i fyra mot tre under förlängningen.

Linköping har blivit utslaget tre år på raken i SM-semifinal mot Skellefteå och det har byggt upp en speciell rivalitet mellan klubbarna.

– Vi har mötts så många gånger de senaste åren och för vår del fått stryk i många avgörande matcher, så det här mötet vill vi verkligen vinna, menade östgötarnas forward Henrik Törnqvist.

Mål i powerplay

I höstens första drabbning i SHL var det enormt tätt och bjöds knappt på någonting.

Under de två första perioderna krävdes powerplay för att mäkta med att överlista motståndarna.

Skellefteå tog ledningen i mittakten genom ett dräpande långskott av Tim Heed med en man mer på isen – och bara ett par minuter senare styrde Nick Sörensen in kvitteringen efter Chad Billins projektil i ribban.

-Det är en intensiv match och vi gör mycket saker bra. Men det finns även en del att förbättra. Vi fastnar lite för ofta i mittzonen och måste hitta bättre vägar att komma in med fart i anfallet, menade hemmabacken Jonas Junland i en pausintervju i arenan.

Broadhurst kvitterade

I sista perioden gav sedan Broc Little Linköping ledningen med 3-2 innan Terry Broadhurst kvitterade – båda målen med fullt manskap.

Men till slut var det alltså straffar som tvingades skilja lagen åt.