Bussolycka på väg 92 i Fredrika – flera fick uppsöka sjukvård

Uppdaterad
Publicerad

En buss körde ner i diket på väg 92 strax utanför Fredrika i höjd med Bredvattnet under måndagen. Fem personer fördes till sjukhus för vård – varav en med ambulanshelikopter.

Larmet inkom 11.53. Enligt räddningstjänstens inre befäl låg bussen på sidan i diket och det var totalt 18 passagerare som var kvar inne i bussen till dess att räddningtjänst var framme. Fyra ambulanser och en ambulanshelikopter tillkallades.

– Samtliga personer är kvar för att det är kallt ute. En ersättningsbuss från Åsele är skickad. Det ska vara fyra personer som är lindrigt skadade, säger Magnus Öhman, räddningschef i beredskap.

Flera till sjukvård

Vid 14-tiden hade räddningstjänsten avslutat räddningsarbetet. Enligt Magnus Öhman har en person förts till sjukvård med ambulanshelikopter och fyra personer fick åka ambulans. Resten har åkt iväg med ersättningsbuss.

Det var en kvinna i 80-årsåldern som hade flugits till Lycksele lasaret. Enligt en patientskaderapport har kvinnan blivit utskriven till hemmet med lindrig skada.

Polisen utreder omständigheterna kring olyckan och ingen är i nuläget delgiven misstanke om brott. Polisen är kvar på platsen för att dirigera om trafiken under tiden bussen bärgas bort.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.