Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör kommunalrådet om bostadsrätterna som planerades på Erikslid i Skellefteå Foto: SVT, Anders Öhlund

Bostadsrätter planerades på Erikslid i Skellefteå – blev till villor och hyresrätter

Uppdaterad
Publicerad

På området Erikslid i Skellefteå planerades 150 bostadsrätter. Men byggkontrakten såldes vidare till en annan entreprenör. Och då byggdes det istället villor och hyresrätter.

– Det blev inte bra, det blev det inte, säger Lorents Burman, kommunalråd (S) i Skellefteå.

På Erikslid byggs ett nytt bostadsområde. 150 av de 450 lägenheterna skulle ha blivit bostadsrätter. Men när byggkontrakten såldes vidare till annan entreprenör blev det inte så.

I stället består området nu av villor som byggdes för några år sedan och 450 hyresrätter. Kommunen arbetar för att ha områden med blandade boendeformer och här blev det inte som man tänkt.

Föll bort 150 bostadsrätter

– Det fanns uppdelat bostadsrätter och hyresrätter i kontraktet med första byggaren. Men sedan såldes det kontraktet vidare till en annan byggare. Det hade vi inte förväntat oss från kommunens sidan, och då föll 150 bostadsrätter bort, säger Lorents Burman (S) kommunalråd i Skellefteå.

Går byggandet för snabbt i Skellefteå idag när bostäder skall pressas fram för de 4 000 Northvoltanställda?

– Nej, många hävdar att vi borde bygga ännu fortare. Men det gäller att vi har väl bundna kontrakt med byggarna. Här kunde det ha blivit bättre, säger, Lorents Burman (S).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bostadsmarknaden i Skellefteå

Mer i ämnet