Foto: TT/arkiv

Chatt: Vad ska du göra när pandemin är över?

Uppdaterad
Publicerad

Pandemin har vänt upp och ner på många saker i samhället. Många längtar tills livet kan återgå till det normala – där social distansering och restriktioner är ett minne blott. Vad vill du göra när pandemin är över? Ta del av publikens svar i vår chatt.

Vad är det första du ska göra när pandemin är över?

Pinnat inlägg

Nu avslutar vi chatten för denna gång.

Tack för ert engagemang och alla inlägg!

Pinnat inlägg

Berätta vad ni längtar efter när pandemin är över!

(Själv vill jag träffa min släkt och krama om min farmor och mormor)

/Elias, deskreporter

Maslah • Jag ser fram emot att återgå till fysisk undervisning på universitetet

Anita • Hälsa på mina svärföräldrar och krama dem. Gå på stan och flanera, äta på restaurang och sitta på en uteservering. Åka till Berlin och hälsa på delar av familjen. Åka till Wien o Oslo för att träffa andra familjemedlemmar. Bjuda hem bästa vännerna på middag.

MammaMu • Kramas, resa båda inom och utanför Sverige och göra inomhusaktiviteter med barnen som Leos lekland eller bio, samt bjuda hem vänner igen.

Eva-Maria • Hej, jag vill att livet sakta återgår till det normala. Att kunna vara i sociala sammanhang igen. Bara att kunna planera för framtiden igen är ett stort plus. Träffa alla nära och kära och att få kramas utan risk. Jag har lärt mig att uppskatta livet och små triviala ting på nytt.

Susanne • Resa låååååångt !!

Å • Lära känna mitt bonusbarnbarn som föddes i april, och som jag knappt träffat eftersom jag måste vara försiktig med sociala kontakter pga att jag har gamla föräldrar. Och KRAMAS!

Lina • Redan nu tar vi vara på tiden som familj och njuter av mer tid med varandra.. träffar ibland vänner utomhus.
Men då kan vi Känna den totala friheten. Slippa dessa slingerbultar till politiker som är så saktfärdiga att ta ansvar.

Men mest av allt ska vi njuta av friheten, kramas. Hälsa på de gamla och sjuka vi känner. De ensamma.
Träffa familj och vänner som totalisolerat sig.
Kramas umgås och ta i varandra igen.

Anne • Reser till Tyskland och kramar mina föräldrar och vänner. Jag har inte träffat de i 17 månader. Jag vill sitta och prata med min mamma och ska pappa visa mig alla sina nya blommor i trädgården som han brukar göra. Skulle vara roligt att spela brädspel med mina vänner och gå på promenader tillsammans.

västerbotten • Sluta gymma på gym!gå bara till affären om du måste! Trängs inte i små utrymmen,och umgås inte med folk du inte vanligtvis umgås med!!! Hur svårt kan det vara?? jobbar som hygientekniker och är den som städar efter andras skit den inte orkar/vill kasta i soppkorgen. Ser dagligen dags hur folk nonchalerar restriktioner som FHM rekommenderar,och blir bara så ledsen i hjärtat mitt över hur lätt man kan ta på ett så dödligt virus! Har tappat hoppet om att någonsin kunna leva en vanlig vardag utan munskydd!!!

Carro • Gå på badhuset och biblioteket med min son! Och sedan resa, till Gotland, Kroatien eller Cypern, eller kanske allihopa...

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.