Foto: SVT/TT

Chris Heister ny ordförande på universitetet

Uppdaterad
Publicerad

Stockholms landshövding Chris Heister blir ny ordförande i Umeå universitets styrelse. Hon börjar uppdraget den 1 maj.

– Jag känner mig oerhört glad och hedrad över att få det här uppdraget. Umeå universitet har en enorm bredd och spets, och både en stark förankring i regionen och framgång på den internationella arenan. Jag hoppas kunna bidra till att stärka universitetets regionala, nationella och internationella position när det gäller utbildning, forskning och samarbete med näringslivet, säger Chris Heister i ett pressmeddelande.

Sedan 2012 är Chris Heister landshövding i Stockholms län, och före dess var hon landshövding i Västerbotten. Tidigare har Chris Heister också varit ledamot i styrelsen för Umeå universitet.

– Umeå och Västerbotten har en självklar plats i mitt hjärta, och det ska verkligen bli jätteroligt att återknyta till både universitetet och staden – det känns lite som att komma hem igen, säger hon.

Regeringen har fattat beslut om följande externa ledamöter i styrelsen under perioden 1 maj 2017–30 april 2020:

Ordförande Chris Heister, landshövding

Barbara Cannon, professor

Mohammad Fazlhashemi, professor

Sophia Hober, professor

Lars Lustig, länsråd

Olle Stendahl, professor

Lars Stenlund, verkställande direktör

Sara Öhrvall, verkställande direktör

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.