Foto: SVT

Covidutbrott får operan att ställa in repetitioner

Uppdaterad
Publicerad

Norrlandsoperan ställer in minst en av veckans repetitioner av Macbeth efter att totalt fyra personer har konstaterats smittade med covid-19.

Norrlandsoperan förbereder sig som bäst inför premiären av Macbeth som har premiär i början av oktober. En solist och tre personer i kören har testat positivt för covid-19. De drabbade ska ha lindriga symptom och har inte varit på plats på Norrlandsoperan sedan den 21:a augusti.

– Förra veckan fick vi reda på att en person fått bekräftat att hen har covid-19 och det var i smittspårningen som man upptäckte de andra tre fallen, säger Petra Kangas kommunikations- och försäljningschef.

Ställer in rep

Enligt henne har nu alla i organisationen blivit informerade om att det finns smitta inom operan. För att minska risken för smittspridning används munskydd under repetitionerna. Morgondagens planerade repetition ställs in. Även torsdagens repetition kan komma att ställas in. 

– Det här ger oss ytterligare några dagar att invänta provsvar. Sedan får vi se hur vi gör, säger Petra Kangas.  

Macbeth som ni repeterar för är ju känd för att vara rätt otursförföljd...?

– Nej, sluta säg det inte!, säger Petra Kangas och fortsätter:

– Det är klart att vi hade hoppas på att bevisa att det bara är en myt och vi hoppas framåt att kunna göra det också.  

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer