Foto: Linnea Ehlin/SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Tvärån på Rödäng i Umeå svämmar över

Publicerad

Det är stora problem med översvämningar i Umeå just nu. Flera dammar och vattendrag  svämmar över. Just nu är det akut på Rödäng i Umeå där Tvärån håller på att svämma över.

Nattens häftiga skyfall har skapat problem. Flera larm om översvämmade källare, vattendrag och dammar har nått räddningstjänsten. Det är bland annat Sandbackadammen som har svämmat över, där vattnet rinner ned mot ett hyreshus och mot en väg.

– Vi har stora problem i Umeå tätort. Det svämmar över på flera ställen, största problemet just nu är på Rödäng där Tvärån håller på att svämma över, säger Adam Dahlberg, inre befäl vid räddningstjänsten.

De kommer att ta dit en grävmaskin för att gräva upp en trumma.

– De tycker att det rinner lite dåligt där och det kan vara en av orsakerna, men den största är nog den stora nederbörden, säger Adam Dahlberg.

Räddningstjänsten har jobbat i stort sett hela natten och har hjälp av övriga kommunala resurser för att försöka få undan vattnet.

– Vi kommer nog att jobba hela helgen med det här,  säger Dahlberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Översvämningar i Västerbotten

Mer i ämnet