Dancing queens på ortopeden i Umeå

Uppdaterad
Publicerad

Den här videon kan förändra ditt liv! (om du är jobbsökande sjuksköterska)

Ortopedkliniken på Norrlands universitetssjukhus i Umeå har en längre tid haft problem att rekrytera sjuksköterskor till avdelningen. Nu har personalen på eget initiativ gjort en platsannons som minst sagt sticker ut – en humoristisk youtubevideo med sång och dans. Med egen text tar de sig an We are the Champions av Queen och Sean Den Förste Banan (Här kommer Kingen in) av Sean Banan.

Det är inte bara nu under semestertiden som det råder brist på sjuksköterskor inom landstinget, utan det är ett problem man dragits med ett längre tag, i våras tvingades man ställa in så kallad planerad vård på grund av bristen på sjuksköterskor.

Nytt grepp

Men nu har personalen på Ortopeden tagit till ett lite mer ovanligt sätt att locka till sig nya kollegor. Man har spelat in en tre minuter lång musikvideo på temat ”Vi söker sköterskor”. Där sjunger och dansar personalen själva för att på ett humoristiskt sätt dra till sig nya arbetskamrater.

– Jag tror det är viktigt att tala om att det finns mycket glädje i vården även om det också finns mycket som är tungt och jobbigt, säger Jonas Claesson, verksamhetsområdeschef inom kirurgi. Det är fortfarande ett fantastiskt yrke.

Enligt en strof i en av sångerna på videon är det sex stycken sköterskor man söker till Ortopeden.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.