Hör Johanna och Ulrika om hur det var att sitta i karantän i en barnby i Bolivia. Foto: privat/videoklipp av Villiam Mattsson

De fastnade i karantän i en barnby i Bolivia: ”Fick gå ut en gång i veckan”

Uppdaterad
Publicerad

Boliviaresan blev inte som tänkt för Johanna Lindgren och Ulrika Knuuth från Lycksele, som sattes i karantän i en barnby i Quillacollo i Bolivia då coronapandemin bröt ut.– Då totalkarantänen börjat fick vi bara gå ut en dag i veckan.

I början av mars åkte Johanna Lindgren och Ulrika Knuuth till Bolivia tillsammans med ett sällskap för att hälsa på sina fadderbarn och besöka en barnby i Quillacollo. 

– Efter två veckor sattes Bolivia i total karantän. Efter det fick vi bara gå ut och handla en gång i veckan, berättar Johanna Lindgren.

På grund av pandemin blev resan längre än tänkt – och först efter mer än två månader återvände vännerna till Sverige igen.

– Jag bor ensam och det känner man av nu när man är hemma. Jag har blivit van vid att ha 50 glada barn som springer runt och leker med mig, säger Johanna Lindgren.

Se bilder från sällskapets karantän i barnbyn i Bolivia i klippet ovan.

En ovanlig vardag

Gå in på ”En ovanlig vardag” för att se fler videor från livet under coronapandemin. Du kan också skicka in din egen video på dinvardag@svt.se.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.