Hör om hur arbetet med Den stora älgvandringen sett ut Foto: SVT

”Den stora älgvandringen” lockar storpublik

Uppdaterad
Publicerad

Älgarna dröjde. Men har redan vunnit tittarnas hjärtan. Den stora älgvandringen har tittats på i över 1,5 miljoner timmar totalt i SVT Play. Och ännu väntar vi spänt på huvudnumret.

Sedan i förra veckan har SVT agerat som ett fönster rakt ut i naturen. Med hjälp av över 15 remotekameror, två drönare, en båtkamera, omkring 10 000 meter kabel och personer som jobbar dygnet runt har tittarna kunnat följa naturens dramatiska skådespel i Den stora älgvandringen som produceras av SVT Umeå.

Och att det går just sakta, där naturen får ha sin gilla gång, är en stor del av tjusningen enligt tittarna. 

– Vi har fått jättefin respons, från att vi började sändningen den 15 april. Det dök inte upp några älgar först, då var man lite nervös. Det var verkligen stilla tv men det finns något meditativt med att titta på det här, säger Johan Erhag, projektledare.

Helt magiska siffror

Men älgarna dök till slut upp. Och publiken hakade på. Än så länge har siffrorna varit över all förväntan, enligt produktionen. Den stora älgvandringen har startats över en miljoner gånger på SVT Play och har totalt över 1,5 miljoner uppspelade timmar. 

– Det är helt magiska siffror. Det finns nog inget annat projekt, möjligtvis Musikhjälpen, som är uppe i den nivån. Så det är klart att det här är SVT Umeås största projekt just nu, säger Johan Erhag.

Men trots att sändningen gått över förväntan och det bjudits på en hel del action väntar tittarna fortfarande spänt på huvudnumret när älgarna i förmodat hundratal ska simma över Ångermanälven.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.