Hör projektledaren om nomineringen Foto: SVT

SVT Umeå:s publiksuccé nominerad till Kristallen

Uppdaterad
Publicerad

På fredagen presenterades årets nominerade till Kristallen 2019. Och bland dessa fanns SVT:s publiksuccé Den stora älgvandringen.

– Det känns jätteroligt, säger Ola Gerhardsson som tillsammans med Johan Erhag var projektledare för programmet.

Den 15 april i år gick startskottet för projektet. Med hjälp av 22 fjärrstyrda kameror filmades 450 timmar i naturen i Kullberg – med målet att skildra hur hundratals älgar tar sig samma väg som de gjort i flera tusen år.

– Det är första gången vi provar det här konceptet och första dagarna kom det inga älgar så vi tänkte att det skulle bli en jätteflopp, säger Ola Gerhardsson på SVT Umeå.

Den stora älgvandringen

”Årets nyskapande/förnyare”

Älgvandringen livesändes dygnet runt och visade sig bli en publiksuccé med över tre miljoner tittade timmar. Nu nomineras projektet till Kristallen 2019 inom kategorin ”Årets nyskapande/förnyare”.

– Jag tror folk gillar det för att det är något som pågår här och nu, och inte regisserat, säger Ola Gerhardsson.

Fredag den 30 augusti delas årets kristaller ut till det gångna årets mest välförtjänta insatser inom svensk television.

Hör projektledaren om nomineringen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Den stora älgvandringen

Mer i ämnet