Andrew Calof, Skellefteå AIK. Foto: SVT

Skellefteå laddar med islek inför semin

Uppdaterad
Publicerad

Ikväll spelar Skellefteå AIK tredje semifinalen i bäst av av sju matcher mot Växjö Lakers. Och efter förlusten i förrgår är det viktigt med en seger på hemmaplan. Men trots rådande allvar präglades dagens värmning av glädje. Kanske beroende på – djungelhockeyn...

En puck, två lag, alla på isen, inga offsider, men mycket prestige om vita eller svarta laget ska vinna. Det är djungelhockey.

– I Kanada är det mest småkillar som spelar djungelhockey, så jag har aldrig varit med om att spela djungelhockey på den här nivån, säger Skellefteå AIK:s forward Andrew Calof.

Hockeyslutspel 2016

Jubiluemsdag

Den 5 april – det vill säga idag – är det på dagen tio år sedan Skellefteå AIK kvalificerade sej för elitserien igen efter 16 års frånvaro i lägre serier. Nästan hela laget är utbytt, enbart Fredrik Lindgren och Pontus Petterström är kvar. Och så djungelhockeyn – som har blivit tradition i slutet av träningarna. Tradition och glädje.

– Det är också bra för coacherna att få delta i spel på isen. Och för spelarna att slappna av inför match. Det är riktigt kul, säger Calof.

Sprider glädje

Gladast av alla är just Andrew Calof. Även på matcherna, där han bryter av mot alla sammanbitna, bistra och ilskna spelare – med sitt leende.

– Om du inte älskar det du håller på med, ska du nog tänka om, säger han.

Ikväll gäller det Växjö i tredje semifinalen. Djungelhockeyn har lossat på nervtrådarna i några timmar. Sedan blir det fullt fokus på matchen.

– Räkna med en riktigt tuff kamp, säger Andrew Calof.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hockeyslutspel 2016

Mer i ämnet