Hästen hade börjat förmultna och avge likdoft. Foto: Länsstyrelsen

Död häst hittades i smutsigt stall i Västerbotten – ägaren förbjuds att använda stallet

Publicerad

En död häst som börjat förmultna hittades i en box i stallet. På golvet låg ett gödsellager på flera decimeter. Länsstyrelsen förbjuder nu hästägaren i Västerbotten att använda stallet.

I februari gjorde länsstyrelsen en kontroll i ett stall i Västerbotten län efter en anmälan. Vid kontrollen såg man att stallet var smutsigt och att det var ett gödsellager på golvet som var flera decimeter. Stallet saknade också helt en fungerande ventilation.

Träinredningen i stallet hade tuggats på och ätits upp av hästarna. Istället hade inredningen ersatts med snören. I en av boxarna låg också en död häst som börjat förmultna och avge likdoft.

Länsstyrelsen beslutar enligt djurskyddslagen att stallet i dess nuvarande skick innebär en hälso- och skaderisk för hästarna och får därför inte användas för uppstallning av hästar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.