Man våldtog flickor han kontaktat på sociala medier

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern från en inlandskommun i Västerbotten kontaktade unga flickor via sociala medier. Han fick dem att skicka bilder på sig själva till honom och våldtog sedan två av dem. Mannen döms nu till fängelse i två år och sex månader.

Mannen kontaktade två av flickorna, som var i yngre tonåren, via sociala medier. Han fick dem att skicka grova sexuella bilder och filmer på sig själva. När han senare träffade en av flickorna så våldtog han henne i sin bil.

Den tredje flickan fick skjuts hem av mannen efter en fest, han följde med upp på hennes rum och våldtog henne där.

Mannen döms nu för bland annat våldtäkt mot barn, våldtäkt, grovt utnyttjande av barn för sexuell posering och barnpornografibrott.

Döms till fängelse och skadestånd

Trots att mannen var under 21 år när brotten begicks menar tingsrätten att brotten är så allvarliga att någon annan påföljd än fängelse inte kan komma ifråga.

Mannen erkänner vissa av gärningarna, men hävdar bland annat att samlagen var frivilliga och att han inte har känt till flickornas låga ålder.

Han döms nu till fängelse i 2 år och sex månader och ska dessutom betala skadestånd på 122 000 kronor till ett av offren, 115 000 till ett annat och 25 000 till det tredje.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.