”Vi har bra ledare” – hör mer om varför sporthallen är fullbokad. Foto: Jan-Åke Persson

I Dorotea är sporthallen fullbokad – alla dagar i veckan

Publicerad

Vi lever ett allt mer stillasittande liv och enligt Riksidrottsförbundet i Västerbotten står idrottshallarna i länets inland oftare obokade än hallarna längs kusten. Men i så fall är Dorotea ett lysande undantag.

Enligt Riksidrottsförbundet Västerbotten är det generellt sett hårt tryck på hallarna i våra kustområden. I Skellefteå och Umeå är det mer eller mindre hallbrist medan det i en del mindre kommuner faktiskt är ett överskott.

Dorotea är dock en liten kommun där idrottsanläggningen nyttjas till max.

– Vi har ju sporthallen och den är i princip fullsmetad både kvällar och helger och på dagtid är ju skolan där. Sen har fotbollsplanen också varit fullbokad hela sommaren, säger Jan-Åke Persson, ordförande i Dorotea IF.

Trycket på sporthallen i Dorotea är så stort att det faktiskt kan vara svårt för privatpersoner att hitta lediga tider. Och nu finns det planer på en ny anläggning.

Hör Jan-Åke Persson om hans förklaring till att Dorotea lyckats fylla sporthallen i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.