Åtta vårdplatser klara i Dorotea

Uppdaterad
Publicerad

Dorotea kommun och Västerbottens läns landsting är i slutfasen att skriva avtal om de åtta nya vårdplatserna på sjukstugan Kvarnbäcken i Dorotea. 4,4 miljoner kronor har beräknats som en kostnad för Dorotea kommun.

Enligt avsiktsförklaringen som stegvis beskriver samarbetet mellan Dorotea kommun och Västerbottens läns landsting ska arbetet vara färdigt i slutet på maj. Joakim Eriksson, kommunchef i Dorotea ser ljust på samarbetet.

– Det har varit ett bra arbetsklimat mellan landsting och kommun och det är positivt att vi kommer fram till ett avtal, säger Joakim Eriksson.

Fördelning av kostnadena

En beräkning på kostnadena för vårdplatserna i Dorotea har gjorts. 11 miljoner kronor per år kommer Västerbottens läns landsting att betala. Fördelningen mellan landstinget och Dorotea kommun blir 60/40, vilket avser 4,4 miljoner kronor per år för kommunen.

– Vi kommer slutföra avtalet snart och då går vi ut med mer information till befolkningen, säger Joakim Eriksson, kommunchef.

Pågående rekrytering

Kristina Grönlund på Västerbottens läns landsting arbetar med att rekrytera personal till sjukstugan Kvarnbäcken.

– Rekryteringsarbetet pågår för fullt. Vi är inte klara ännu och som alla vet är det sjuksköterskerekryteringen som är det stora problemet överallt idag. Vi jobbar för att lösa rekryteringen till öppningen i slutet på sommaren, säger Kristina Grönlund.

– Jag ser arbetet mellan landstinget och kommunen som ett fantastiskt samarbete, säger Kristina Grönlund.

Öppningen av vårdplatserna sker den 29 augusti, där landstinget står för fyra observationsplatser och kommuen ansvarar för fyra korttidsplatser.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Doroteaupproret

Mer i ämnet