Se varför man i Dorotea väljer att frakta virket i helikopter. Foto: SVT

Dorotea satsar på vandringsleder

Publicerad
Nu ska vandringslederna i Dorotea kommun rustas upp. Ett efterlängtat arbete enligt projektledaren.
– Idag har det varit tre bilar med folk som ska upp på fjället och de blir överlyckliga när de hör att något är på gång, säger Tommy Persson, projektledare för Naturnära jobb.

Länsstyrelsen och Arbetsförmedlingen samarbetar med Dorotea kommun i projektet där vandringsleder ska rustas upp. Tidigare har bland annat Kyrkstigen i Dorotea fått sig ett lyft och just nu fokuserar man på Borgafjäll.

-  Det har kommit in jättemycket telefonsamtal där folk är otroligt tacksamma över arbetet som görs, så vi hoppas det är en bra satsning för hela kommunen, säger Tommy Persson, projektledare för Naturnära jobb.

Projektet möjliggör integration

I projektet ingår att personer på arbetsträning samt flyktinginvandrare får komma ut och jobba – för att på så vis träna upp svenskan och få en skjuts ut i arbetslivet.

– Alla har olika drömmar, även jag. Så jag måste först arbeta och lära mig svenska, det är mycket viktigt om man ska bo i Sverige att man lär sig språket, säger Indria Ghimire.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer