Hör verksamhetschefen om drop-in-vaccineringen på Umeå universitet. Foto: SVT

Drop-in-vaccinering öppnar på Umeå universitet

Publicerad

I veckan öppnar Region Västerbotten upp en vaccinationsmottagning på Umeå universitet för studenterna.

På torsdag kommer de första doserna att delas ut på universitetsområdet i Universumbyggnaden i anslutning till Aula Nordica. Lokalerna förbereds just nu med bland annat insynsskydd och övrig anpassning.

– Vi kommer att ha drop-in så att det blir lättare för dem att gå ifrån sina lektioner, säger Carola Degerman, verksamhetschef primärvård Nord på Region Västerbotten.

På torsdag och fredag är det öppet för både dos ett och dos två.

Fler drop-in-möjligheter

På campusmottagningen finns kapacitet att vaccinera ungefär 200–400 personer per dag. Personer som redan har fått sin första dos i andra regioner kommer kunna få sin andra dos på universitet.

Även Nordmalings och Bolidens hälsocentral öppnar för drop-in-vaccinering, Nordmaling den 8:e och 15:e september och Boliden den 16:e september.

I klippet hör du Carola Degerman om bland annat vad som händer med mottagningen på Nolia när drop-in-vaccinationen öppnar på campus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.