Två fastigheter på Grisbacka drabbades under natten av inbrott. Bilden är en genrebild. Foto: TT

Dubbla inbrott i Umeå – slog till mot grannar

Uppdaterad
Publicerad

Under natten mot söndag larmades polisen i Umeå till ett inbrott i ett hus på Grisbacka. Snart därpå gjordes upptäckten att även grannfastigheten drabbats.

Larmet inkom vid tvåtiden under natten. När patrull kommer fram konstaterar de att inbrottet nyligen ägt rum och att även en grannfastighet utsatts för inbrott.

– Vi har en ganska god bild av hur det gått till, det finns saker som är gemensamt mellan de båda brotten och de ser ut att ha gått till på ungefär samma sätt, säger David Helgesson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen.

Det finns ännu ingen misstänkt för brotten och det är inte klart vad förövarna kommit över. Båda fastigheterna är nu avspärrade och polisen ska genomföra brottsplatsundersökningar och hålla förhör med boenden i närheten av platsen.

– När brottsplatsundersökningen är gjord får vi analysera resultaten och gå igenom det vi fått fram i förhören. Det är det vi har att förhålla oss till. Allmänheten får gärna höra av sig om de gjort iakttagelser som kan vara relevanta för utredningen, säger Helgesson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.