Anna Lidberg betalar idag 7.000 kronor för en liten tvårumslägenhet men har nu börjat leta efter ett billigare boende. Foto: SVT

Dyr hyra i Tärnaby – hyresgäster flyttar

Uppdaterad
Publicerad

Hyresgäster i det kommunala bostadsbolagets lägenheter i Tärnaby flyttar nu – då hyran upplevs för hög i de relativt nya lägenheterna.

I Tärnaby flyttar nu hyresgäster ut från kommunens lägenheter. Eftersom husen är relativt nybyggda blir hyran hög. Anna Lidberg betalar 7.000 kronor för en liten tvårumslägenhet.

– Det fanns inget annat när jag flyttade hit, det här är egentligen för dyrt, säger Anna, som nu letar något billigare.

”Tar ett tag innan hyresgästerna vänjer sig”

Nu byggs det nytt i mindre kommuner som Vindeln, Robertsfors och Nordmaling, och det blir marknadshyror även där. 7.000 kronor för en tvårummare accepteras i Umeå, men inte i Tärnaby.

– Nej, inte där, och inte heller i Storuman. När vi börjar bygga nytt här, så tar det ett tag innan hyresgästerna vänjer sig vid nivåerna, säger Tomas Mörtsell (C) kommunalråd i Storuman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.