Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hon startade namninsamling mot de höjda parkeringsavgifterna Foto: Marilén Karlsson/SVT

Dyrare personalparkering upprör i Vännäs kommun

Uppdaterad
Publicerad

Från och med första november kommer Vännäs kommun att höja parkeringsavgiften för sina anställda som använder personalparkeringar under arbetstid – något som retat upp många. Nu har en namninsamling startat för få kommunen att ändra sig.

Parkeringsavgiften höjs från 700 kronor per år för den som vill stå på en parkering med motorvärmare till 3000 kronor per år istället. Enligt kommunen beror höjningen på att de gått med underskott och att kostnaden är för snöröjning och sandning för parkeringarna. Det kan också bli aktuellt med fler personalparkeringar i framtiden.

”Ska se över frågan”

Namninsamlingen startades fredagen den 17:e september och i skrivande stund har närmare 300 personer skrivit under. I slutet av veckan ska den lämnas in till kommunen och Sandras förhoppning är att de ska lyssna på personalen. Enligt Henrik Åström, biträdande kommunchef på Vännäs kommun, har det blivit stora protester efter att kommunen skickat ut informationen om höjningen och att man nu ska se över frågan.

Hör Sandra Stenborg om varför hon startade namninsamlingen i klippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer